Inspekcija proizvoda   »   Detektori metala   »   Gravitacioni detektori metala

Industrijsko obeležavanje

Industrijsko lepljenje

Auto ID

Inspekcija proizvoda

Razvoj softverskih rešenja

Gravitacioni detektori metala


METAL SHARK® GF detektori metala: za slobodno padajuće praškaste i proizvode u rasutom stanju

METAL SHARK® gravitacioni (GF) detektori metala, na raspolaganju u standardnoj i kompaktnoj izvedbi, koriste se u gravitacionim cevovodima za proveru radi sprečavanja neželjenih metalnih kontaminanata u kontinuiranom protoku granula ili praškova, poput šećera, brašna, kukuruznih ljuspica i začina.

Delovi koji dolaze u kontakt sa proizvodom napravljeni su u saglasnosti sa FDA standardima iz oblasti kvaliteta hrane. U toku prolaska rasutog materijala kroz detektor, klapna za izbacivanje trenutno odvaja čak i najmanje metalne uključke iz mase proizvoda u pokretu.

Dizajn bez održavanja i visokokvalitetna konstrukcija obezbeđuju pouzdan rad u najzahtevnijim industrijskim okruženjima. Prečnici cevovoda se kređu od 1/2” do 24”. ATEX Zone 21 i 22 verzije su na raspolaganju.

Metal detektor GF se najčešće koristi za:

  • mleko u prahu
  • šećer
  • cerealije
  • proteine
  • začine
  • granule

Metal detektor GF je smešten u kućište kompletno izrađeno od nerđajućeg čelika, posebno konstruisanog za upotrebu u industriji hrane.

Na raspolaganju su sledeći digitalni kontroleri: METAL SHARK® 1, METAL SHARK® 2A

Karakteristike i prednosti detektora metala GF

Kompaktni dizajn: Metal detektor GF zauzima najmanju instalacionu visinu.

Noseći ram sa integrisanom zonom bez metala omogućava izuzetno brzu i laku montažu.

Robustni dizajn: čvrsta senzorska glava i noseći ram obezbeđuju dugotrajnu pouzdanost i ispravan rad. METAL SHARK® GF može se postaviti čak i blizu mašina koje vibriraju.

Različiti izbacivači: EX-P sistem za izbacivanje sa zaptivanjem protiv prašine preporučuje se za praškaste materijale. EX-S sistem za izbacivanje je najbolji za aplikacije sa brzim kretanjem proizvoda kroz detektor. EX-K sistem za izbacivanje napravljen je da izdrži izazove rada sa abrazivnim proizvodima i neće se pohabati.

Različiti tipovi cevovoda: beli PVDF (sa FDA), crne antistatičke cevi (sa FDA), plastične, keramičke i ostale.